Ribarska Banja smeštaj
ribarska banja mapa
Komforan smeštaj u Ribarskoj Banji možete naći veoma lako; jedino je važno to da, ukoliko planirate da je posetite u vreme nekih manifestacija, ili u vreme sezone, da svoju sobu/apartman rezervišete na vreme. Iako je smeštajnih kapaciteta u Ribarskoj Banji zaista dosta, oni su iz godine u godinu, skladno sa velikim razvojem turizma u Ribarskoj Banji, sve više potrebniji. Ribarksa Banja na poseduje nijedan hotel, ali je zato prepuna raznih vila i drugog privatnog smeštaja. Naravno, u okviru Zavoda za lečenje i rehabilitaciju obolelih od ortopedskih i degenerativnih oboljenja „Ribarska Banja“ takođe se može pronaći smeštaj; tako je, ovaj zavod
ribarska banja smestaj
nudi smeštaj i „običnim“ posetiocima, koji su u Ribarsku Banju došli radi odmora i opuštanja, a ne isključivo radi lečenja. Preciznije, u ovom zavodu nalazi se čak 470 kreveta, od koji je 200 namenjeno za zdravstveni sektor odnosno baš za pacijente, dok je drugih 270 namenjeno svima ostalima. Bilo da Vas je kakva boljka naterala, ili ste jednostavno slučajno rezervisali svoj smeštaj u Ribarskoj Banji, baš u okviru Zavoda, znajte da Vas čekaju vrlo udobne, komforne i savremeno opremljene sobe ( televizor sa kablovskim kanalima, minijaturna, ali u potpunosti opremljena kuhinja, lepo uređeno kupatilo i terasa sa zanosnim pogledom na prirodu).
Naravno, smeštaj možete potražiti i u brojnim privatnim aprtmanima, u lepo uređenim vilama, ili u privatnim kućama. Dok ukupan broj vila i te kako premašuje broj devet, upravo toliko je onih najpoznatijih; to su: Srbija, Vojvodina, Dalmacija, Bosna, Hercegovina, Hrvatska, Slavonija, Crna gora i Pogled. Neobični nazivi ovih vila, već su Vam privukli pažnju, zar ne? Ovi neobični nazivi su tu, jer su sve (osim dve vile, Pogled i Vojvodina) izrađene u XIX veku. Iako su danas sve one renovirane i moderno opremljene, njihov originalni spoljni izgled nije menjan. Upravo zbog te autentičnosti koja je zadržana, one su stavljene pod zaštitu države. Taj duh tradicionalnosti u potpunosti odgovara samom duhu ove Kraljevske Banje, te je smeštaj u ovim neobičnim vilama omijen kod svih turista. Pored ovih najpoznatijih vila tu su i neke druge, nešto novije vile, poput: Vile Marije, Vile Nene, Vile Di Lusso, Vile Janus, Vila Arsenijević… zatim je tu i drugi privatni smeštaj: Smeštaj Beli i Rada, ETNO VADA PLUS, Smeštaj Dinčić, Privatni smeštaj Simić, Sobe Vlajković i mnogi drugi.

ribarska banja spa centar

Važno je napomenuti da je skoro svaki smeštaj u Ribarskoj Banji vhunskog kvaltiteta i modernog kofmora; skoro svaki je rangiran sa po tri zvezdice, što znači da su sobe/apartmani klimatizovani, da poseduju televizore i kablovske kanale, funkiconalnu kuhinju, zasebno kupatilo, možda balkon i parking za Vaš automobil. Takođe, s obzriom da Ribarska Banja nije izrazito veliko mesto, znajte da gde god da ste u njoj smešteni da će Vam njeni lekoviti topli izvori biti u blizini. Iako je Ribarska Banja dostigla veoma veliku popularnost, posebno u vreme svih tih manifestacija koje se u njoj redovno održavaju, te su njeni smeštajni kapaciteti 90% puni tokom cele godine, smeštajne cene veoma su pristupačne.
Na kraju krajeva, nadamo se da Vaš odmor u Ribarskoj Banji niste planirali da provedete jedino u sobama i apartmanima, već napolju, obilazeći sve te njene lepote i uživajuću u njenim lekovitim izvorima, te da bi smeštaj trebao da Vam služi samo da prenoćite… Pa, ipak, u pravu ste ako mislite kako je veoma važno u kakvom ćete se smeštaju odmoriti posle napornog dana, dugih šetnji i obilazaka; što se takve vste komfora tiče budite bez brige, za koji god smeštaj da se odlučite u Ribarskoj Banji, bilo u Zavodu za lečenje, bilo u autentičnim vilama iz XIX veka, bilo u nešto modernijim, sigurno nećete pogrešiti. Svi smeštajni kapaciteti u Ribarskoj Banji pružiće Vam mir, kakvog ste odavno željni.